Kalevi Jokinen on syntynyt Helsingissä 16. 6. 1947.

Taideopintonsa Jokinen suoritti Pariisin Académie des Beaux-Artsissa, Sorbonnen yliopistossa ja Helsingin Vapaassa taidekoulussa. Hän on luennoinut taiteesta Englannissa ja Yhdysvalloissa.

Opiskeluajan jälkeen taiteilija omistautui taiteelleen. Hän on pitänyt näyttelyjä muun muassa San Franciscossa, Stocktonissa, Milanossa, Kööpenhaminassa ja Helsingissä sekä museoissa ja gallerioissa eri puolella Suomea.

Jokisen teoksia on muun muassa Nordea-pankin, Suomen valtion, Outokummun ja Fortumin taidekokoelmissa, yhdysvaltalaisissa yksityiskokoelmissa sekä Milanossa professori Ampollinin kokoelmissa.

Jokisen teoksissa kimaltaa usein kulta mustaa taustaa vasten. Taiteilija itse kertoo, että musta väri on hänelle olennaisen tärkeä ja että hän haluaa töillään ilmaista hieman samantapaisia ajatuksia kuin Schubert liedeillään: "Im trüben Licht..."

Siinä missä moni näkee vain mustaa, Jokinen näkee monenlaista mustaa. Hänelle on olemassa tummaa mustaa, vaaleampaa mustaa, vihertävää ja sinertävää mustaa.

Tekstiilitaiteilijan työssään Jokinen yhdistää eri materiaaleja: metallia, puuta, tekstiilejä. Kangaspuut ovat hänelle tärkeä työväline: metallilankaa voi sanoa hänen teostensa "johtolangaksi".
© Kalevi Jokinen